Tovább emelkedett a Fülöp-szigeteken pusztító vihar áldozatainak száma

Tovább emelkedett a Fülöp-szigeteken pusztító vihar áldozatainak száma

Tovább emelkedett a Fülöp-szigeteken pusztító vihar áldozatainak száma 2017. december 19., kedd – 13:10 MTI2017. 12. 19., k – 13:10 Panoráma Friss ikon Off Törzs

A Kai-Tak trópusi vihar hétfőn a Dél-kínai-tenger irányában hagyta el a Fülöp-szigeteket, miután átsöpört az ország középső részén, a vihart kísérő heves esőzések miatt árvizek ás fölcsuszamlások történtek.
   

A katasztrófaelhárítás szerint eddig 43 holttestet találtak, további 45 ember eltűnt, az áldozatok többsége a Biliran szigetén történt földcsuszamlásokban veszett oda.
 
“A mentés folytatódik, de nem találunk élőkre. Csak holttesteket találunk” – mondta Sofronio Dacillo, a tartományi mentőszolgálat egyik vezetője. “Nem mondtunk le arról, hogy valakit élve megtaláljunk, de nagyon kicsi a remény” – tette hozzá.

Hírdetés

A Manilától 500 kilométernyire délkeletre fekvő Biliran szigetén még mindig forgatják az iszapot a munkagépek, hogy megtalálják a házukban a sárlavina által eltemetetteket. A Fülöp-szigeteken évente nagyjából húsz tájfun söpör végig.

Bevezető Manila |

Negyvenháromra emelkedett a Fülöp-szigeteken átsöprő trópusi vihar halálos áldozatainak száma, és egyre csökken annak az esélye, hogy élve találják meg a földcsuszamlások alatt rekedteket – közölték kedden a hatóságok.

Címkék vihar halálos áldozatok Település / hely Manila (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »