Tovább bonyolódik a játszma a „Zsolnay-sakktáblán”

Tovább bonyolódik a játszma a „Zsolnay-sakktáblán”

Nem mentek el a pécsi önkormányzat jelöltjei a Zsolnay közgyűlésére.

A közgyűlést azért hívták össze, hogy az önkormányzat – mint kisebbségi tulajdonos – képviselőit beválasszák az új felügyelőbizottsági, valamint igazgatósági tagok közé. A város részéről azonban senki nem ment el a közgyűlésre. Azért, hogy a gyár jogilag is működőképes legyen, a saját dolgozói, illetve a közgyűlésen megjelent emberek közül választottak tisztviselőket – ezzel mindkét testületben, a felügyelőbizottságban, valamint az igazgatóságban is megvan a három tag.

A gyárból három hónappal ezelőtt távozott 120 dolgozó közül korábban már jelezték néhányan, hogy visszajönnének, és a mai napon is többen hasonlóan tettek. A Hír TV információ szerint többen már vissza is mentek a gyárba. A Zsolnay körülbelül 40-50 emberrel tud zavartalanul működni, és azt mondták, hogy ehhez már csak néhány dolgozó hiányzik. A szakmunkásoknak azt ajánlották, hogy ha augusztus 22-éig visszajönnek, akkor ők is megkapják a fizetésüket, plusz tíz százalékot.

A Hír TV információi szerint a Ledina Kft.-t – amelyet azért alapított a város, hogy a porcelánmanufaktúra felszámolása esetén továbbvigye a termelést – az önkormányzat 3 millió forintért a múlt héten eladta egy budapesti székhelyű cégnek.

Az átcsábított mintegy 120 dolgozó júliusi bérét már ők fizették ki. Információink szerint a munkásoknak azt ígérték: új telephelyen, új gépekkel három hónap múlva ismét dolgozhatnak, bérüket pedig addig is megkapják.

Élő kapcsolás a helyszínről 12.20-kor:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »