Tovább aprózódik a baloldal – volt miniszterrel debütál a Lendülettel Magyarországért

Tovább aprózódik a baloldal – volt miniszterrel debütál a Lendülettel Magyarországért

A nyugdíjasok szavazataira pályázó párt tagjai olyan körzetekben állítanak erős jelölteket, ahol négy éve szoros volt az eredmény a kormánypártok és a baloldali jelöltek között – írja a Magyar Nemzet.

Arról, hogy ezáltal csak a kormánypártokat erősítik, mivel megosztják az ellenzéki szavazatokat Lévai Katalin így nyilatkozott:

“Ha kiderül, hogy nem a Lendülettel jelöltjei az esélyesebbek, akkor visszalépünk. De miért feltételezzük, hogy az eddig bejelentett baloldali jelöltek esélyesebbek lennének a Lendülettel politikusainál?”

A párt közvéleménykutatásokat is végezni fog, amikből kiderülhet, hogy hol erősebbek a saját jelöltjeik. Állítólag közösségi finanszírozásból lesz rá pénzük. Összehasonlításképpen még a Közös Ország Mozgalom is csak néhány körzetben tudott felmérést megrendelni annak jelentős anyagi vonzatai miatt.

Hírdetés

Lévai részéről meglepő az indulás, hiszen januárban részt vett a Válasszunk!2018 megalakításában, amiben tizenegy egykori bal- és jobboldali kormánytag hirdette, hogy a cél, hogy a Fidesznek egyetlen kihívója legyen a “demokratikus ellenzékből”. A politikus fel is függesztette tagságát a csoportban.

A párt kampánynyitóján kijelentették, hogy szeretnének beleszólni a kormányzásba, de már azzal is megelégednének, ha bejutnának a parlamentbe.

Ha mégsem, akkor is abban teljesen biztosak, hogy nem kell majd visszafizetniük az állami támogatást, hiszen az 1 százalékos küszöböt el fogják érni.

A választások közeledtével alakuló bizniszpártokkal itt foglalkoztunk bővebben:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »