Tóth Csaba visszalép, és nem érti, hogy ha egy "karlendítéses" jelölt mellett kiáll a pártelnök, az ő kezét miért engedte el

Tóth Csaba visszalép, és nem érti, hogy ha egy "karlendítéses" jelölt mellett kiáll a pártelnök, az ő kezét miért engedte el

Tóth Csaba, az MSZP jelöltje hétfő délután bejelentette, hogy visszalép a zuglói ellenzéki előválasztástól.

Kifogásolta, hogy a párt elnöke kiáll a Jobbik "náci karlendítéses" jelöltje mellett, "a devizahiteles károsultakon nyerészkedő momentumos jelölt mellett kiáll a párt elnöke, az offshore cégekben érdekelt DK-s jelölt mellett kiáll a miniszterelnök-jelöltje", mellette viszont – bár "semmi nem igaz" abból, amivel szavai szerint vádolják – nem áll ki, hanem megvonja tőle a támogatást. Tóth a történteket az ellene irányuló lejáratókampánynak tulajdonította, melyben a sajtó képviselőit is felelőssé tette, írja az Index.

A csupán 5 perc hosszúságú tájékoztatóján (videó itt) azt állította, hogy őt és családját is megfenyegették: "A kampány alatt azzal fenyegettek meg, hogy ha nem szállok ki a politikából, akkor megölnek."

A szocialista politikus az árulás mellett arról beszélt, hogy a kampány "igazságtalan körülmények között zajlik", és nincs arra szüksége, hogy tovább küzdjön a politikai mocsárban.

Visszalépek, ennyi volt, elég volt. További mondanivalóm nincsen.

Hírdetés

Tóth Csaba újságírói kérdésekre nem válaszolt, mindenkit az MSZP sajtóosztályához irányított.

A szocialista politikus mögül a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán hátrált ki Karácsony Gergely a gyártelep-ügye miatt, másnap a DK és a Jobbik is bejelentette, hogy már nem támogatják Tóth Csabát, akinek visszalépésével Hadházy Ákos lesz a hatpárti ellenzék indulója 2022-ben Zuglóban.

Hadházy Ákos az Index kérdésére úgy kommentálta a visszalépést, hogy amikor elindult a választáson, azt szerette volna üzenni, hogy kormányváltás esetén lesz következménye az előző kormány bűneinek, de a saját oldalon sem engedik a visszaéléseket.

Azzal, hogy a pártok – ha vonakodva is – de megvonták a támogatásukat Tóth Csabától, megküldték ezt az üzenetet, amit a visszalépés megpecsételt. A Momentum által támogatott képviselőjelölt ugyanakkor arra kéri a zuglóiakat, hogy erősítsék meg az üzenetet, és Tóth Csaba visszalépése ellenére arra kér mindenkit, hogy menjen el szavazni, a beérkezett voksokat pedig össze fogják számolni.

"A szocialista Tóth Csaba – nyilván a részeredmények ismeretében – visszalépett az előválasztási jelöltségtől, így a korrupcióellenes harc ikonikus figurája, a Momentum Mozgalom által indított Hadházy Ákos szállhat szembe a Fidesszel Zuglóban" – így kommentálta Fekete-Győr András a történteket.

Véleménye szerint ez az ellenzék megtisztítása érdekében tett komoly lépés, mert általa nemcsak a kormányváltás, de a korszakváltás is közelebb került.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »