Tóth Bertalan: nem mond le az MSZP elnöksége

Kudarcnak tekinti az EP-választás eredményét, de a párt elnöksége nem mond le – jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Azt is közölte, hogy szombaton dönt a párt választmánya az egyetlen mandátum gazdájáról.

Gratulálok az ellenzéki háziverseny győztesének, a DK-nak és a Momentumnak, de ezt a választást a Fidesz nyerte meg – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, miután kiderült, a Párbeszéddel közös szövetségük 6,68 százalékos eredménnyel csak a negyedik lett, és mindössze egy mandátumhoz jutott. Hozzátette azonban, hogy ennek ellenére folytatni akarják azt a reményteljes együttműködést, amely december-januárban elindult az ellenzéki pártok között.

“A szocialista párt elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy nem mond le, az önkormányzati választásokig azért fog küzdeni, hogy ez az együttműködés révén minél több településen érjünk el fordulatot” – mondta a pártelnök, és közölte, nincs bennük harag egyik ellenzéki párt irányában sem, mert “nem ennek van most itt az ideje”.

Hírdetés

A párt egy főt küld az EP-be, a személyéről szombaton az MSZP választmánya hozza meg a döntést. “Én nem veszem át a mandátumot, le fogok mondani róla, és a választmányra bízom a döntést” – közölte Tóth Bertalan, és kijlentette:

“Kudarcnak tartjuk az eredményt, de nem adjuk fel,

minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez az ország felszabaduljon.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »