Törvényesen sértett szabályt Rubovszky?

Törvényesen sértett szabályt Rubovszky?

Lehet, hogy Rubovszky György házszabálysértésről beszélt, majd ténylegesen is megsértette azt, amikor határidőn túl vett napirendre egy ellenzéki javaslatot, mégis törvényesen járt el – legalábbis Répássy Róbert volt igazságügyi államtitkár szerint, Kósa Lajos pedig tagadja, hogy egyeztetést kért volna a kereszténydemokrata politikustól a bizottsági napirendről.

A fideszes többség annak ellenére támogatta ezt, hogy aznap szükségük volt a jobbikos szavazatokra a betelepítési kvótáról szóló népszavazás kiírásához. Rubovszky György arról is beszélt, hogy az ügyben a Fidesz frakcióvezetőjével is egyeztetett.

Kósa Lajos ugyanakkor azt állítja: ő egyetlen bizottsági elnökkel sem egyeztet a munkájáról.

– Azt mondta, hogy Ön kérte, hogy beszéljenek erről telefonon.

– Szó sincs erről. Hát, a bizottság elnöke a bizottság munkáját a legjobb tudása szerint szervezi, és rengeteg törvény gyűlt fel az én bizottságomban is, a honvédelmiben is, és máshol is. Próbálja mindenki utolérni magát, jó néhány ügy át fog húzódni őszre.”

A volt igazságügyi államtitkár, Répássy Róbert, aki jelenleg a Rubovszky vezette bizottság tagja, úgy véli, Rubovszky György törvényesen járt el.

– Nem kellene neki lemondania vagy esetleg bocsánatot kérnie?
– Rubovszky Györgyöt nagyra tartom, én régóta együtt dolgozom vele, és kifejezett tisztelője vagyok, és azt hiszem, hogy ő, amit meg tudott tenni ebben az ügyben, azt megtette, a legkorábbi időpontra kitűzte a javaslatokat. Lehet, hogy a mondatai az ellenkezőjét bizonyították, de valójában az eljárás házszabályszerű volt.”

Rubovszky Györgyöt többször próbáltuk kérdezni a bizottsági ülés előtt elhangzottakról, érdemben azóta sem kívánta kommentálni szavait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »