Törvényesen bírságolták Antal Árpádot a március 15-re kitûzött magyar zászlók miatt

A Kovászna Megyei Törvényszék jogerős ítélete értelmében törvényes volt az a bírság, amelyet Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa rótt ki Antal Árpádra, Sepsiszentgyörgy polgármesterére a 2018 március 15-re kitűzött magyar zászlók miatt.

Az ítélet kivonatát a törvényszék sajtóirodája juttatta el szerdán az MTI tudósítójának. A kivonat szerint a törvényszék elfogadta a prefektus fellebbezését a polgármesternek kedvező első fokú ítélet ellen, és megalapozatlansága miatt jogerősen elutasította Antal Árpád polgármester keresetét.

Kovåszna megye prefektusa mårcius 14-Ên Ês mårcius 15-Ên is 5000-5000 lejes (350 ezer forint) bírsågot rótt ki Antal Árpåd sepsiszentgyÜrgyi Ês Bokor Tibor kÊzdivåsårhelyi polgårmesterre amiatt, hogy az ßnnepre a magyar nemzeti jelkÊpekkel díszítettÊk ki a vårosokat, Ês nem gondoskodtak arról, hogy minden magyar zåszló mellÊ egy romån zåszló is kerßljÜn.

Hírdetés

Tavaly mårcius 15-Ên Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus Gålfi Árpåd szÊkelyudvarhelyi polgårmesterre rótt ki 5000 lejes bírsågot a vårosban kitŹzÜtt piros-fehÊr-zÜld zåszlókÊrt.

KorĂĄbban a prefektusok nem bĂ­rsĂĄgoltak a magyar nemzeti Ăźnnepen tĂśrtĂŠnt szimbĂłlumhasznĂĄlatĂŠrt.

A prefektusok a zĂĄszlĂłtĂśrvĂŠnyre hivatkoztak a bĂ­rsĂĄgolĂĄsi jegyzőkĂśnyvben. A tĂśrvĂŠny vĂŠgrehajtĂĄsi utasĂ­tĂĄsait rĂśgzĂ­tő kormĂĄnyhatĂĄrozat azonban kitĂŠr arra, hogy “azok az etnikai kisebbsĂŠgek, amelyek orszĂĄgos szervezettel rendelkeznek, rendezvĂŠnyeiken hasznĂĄlhatjĂĄk a sajĂĄt jelkĂŠpeiket is”. Az RMDSZ-es elĂśljĂĄrĂłk erre a jogszabĂĄlyra hivatkozva vĂŠdekeztek a bĂ­rĂłsĂĄgon.(MTI)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »