Történelemversenyen mérték össze tudásukat a magán szakközépiskolások Nagymegyeren

Történelemversenyen mérték össze tudásukat a magán szakközépiskolások Nagymegyeren

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megszervezte “házi” történelemversenyét a Hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola. Az esemény házigazdája most is az intézmény nagymegyeri részlege volt.

Idén szolidabb, családias körben került sor a szakközépiskola történelemversenyére, melybe a nagymegyeri, hidaskürti és bátorkeszi részleg diákjai is bekapcsolódtak. A verseny központi témája az első világháború volt, ezen belül pedig öt témakör közül választhattak a diákok.

Diákok diákoknak a világháborúról – Rendhagyó történelemórát tartottak Nagymegyeren

A versenyre az iskolák történelemszakos tanárai dolgozták ki a témaköröket, ezzel együtt segítettek diákjaiknak a felkészülésben is.

Darnai Bálint, aki a verseny egyik szervezője és koordinátora volt, a Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy szoros volt a verseny, a diákok jól felkészültek és ötletesen mutatták be az egyes témákat.

A bátorkeszi iskola diákjai például kisegítőeszközként felhasználták a garamoroszkai hadimúzeum által rendelkezésükre bocsájtott tárgyakat is.

A verseny témái:

Hírdetés

A versenyt a nagymegyeri csapat – Ferenczi Viktória és Ollári Bianka – nyerte ‘Lenin és a kommunizmus kialakulása’ témájával.

A második helyen Horváth Norbert végzett Raszputyin és a Romanov-család témájának kidolgozásával és előadásával, aki bár a témát két társával együtt dolgozta ki, végül egészségügyi okok miatt egyedül mutatta be.

A harmadik helyen a bátorkeszi csapat – Csákvári Denis és Lukács Sándor végeztek.

A tavalyi győztek, Poroknovec Erik idén felkészítője tanácsára külön témával készült a versenyre. A diktátorokról tartott előadásával különdíjat nyert Nagymegyeren.

A nagymegyeri iskola vezetősége látva a diákok színvonalas előadását, úgy döntött, hogy minden résztvevőt jutalomban részesít.

A diákok felkészítésében és a zsűrizésben Rácz Kálmán (Bátorkeszi), Kilacsko Tímea (Hidaskürt), Balódi István (Hidaskürt), Kolek János (Nagymegyer), Huszár Lápsky Kata (Nagymegyer) vettek részt.

Komjáthy Petőcz Andrea


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »