Törökország szerint mecseteket, kórházakat és iskolákat bombáztak az oroszok Aleppóban

Mecseteket, iskolákat és kórházakat bombázott az orosz légierő az észak-szíriai Aleppó városában – közölte a török külügyminisztérium. Moszkva mindezt tagadja.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi tárca szóvivője közölte,  ellentétben a török állítással, az orosz légierő június 8-án és 9-én nem hajtott végre támadásokat Aleppó ellen.

Konasenkov emlékeztetett, hogy a légierő ellen felhozott korábbi vádakat sem támasztották alá semmilyen bizonyítékkal, ráadásul ezeket a vádakat az orosz védelmi minisztérium meg is cáfolta az információk objektív ellenőrzésével, a bírálatok pedig gyorsan feledésbe is merültek.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az utóbbi napokban az Aleppó lakónegyedeit ágyúzó terrorista csoportok fegyveresei akadály nélkül lépik át a szír-török határt. “Furcsa, hogy ezekre az eseményekre nem fordít kellő figyelmet Törökország külügyminisztériuma” – idézte az MTI Konasenkovot.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Gyerekeket ölt meg az orosz bombázás SzíriábanBombázással védené meg a Földet AmerikaAz Egyesült Államok szerint Oroszország nem tartja be ígéretét SzíriábanRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: külföld, Szíria, bombázás, szíriai polgárháború, Aleppó, OroszországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »