Törökország Oroszországtól vásárolhat légvédelmi rendszert

Törökország fontolóra veszi Oroszországnak egy nagy hatótávolságú légvédelmi rendszer kiépítésére vonatkozó ajánlatát – közölte kedden az NTV török hírtelevízió a török külügyminisztériumra hivatkozva.

Ankara közel egy évvel ezelőtt visszamondta a légvédelmi rakétarendszerre kiírt, és 2013-ban nyertesnek nyilvánított kínai pályázatot. A török légvédelmi rendszer kiépítésére korábban az Egyesült Államok és európai országok is nyújtottak már be ajánlatot, és a kínaiak győzelmét felháborodással fogadták, mondván: Törökország azért mégis NATO-tagállam, amelynek haditechnikája összeilleszthető kell hogy legyen a többi tagállam felszerelésével.

Recep Tayyip Erdogan török, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői isztambuli találkozójukon egyetértettek abban, hogy ismét erős gazdasági kapcsolatokat szeretnének kialakítani. Az orosz államfő megjegyezte, hogy a védelmi iparban is kész együttműködni Törökországgal.

Az NTV kiemelte: Ankara légvédelem tekintetében nem akar függő helyzetbe kerülni, a technológiát akarja megvenni és a rendszert maga használni. A másik félnek először el kell fogadnia a feltételeket – világított rá a hírtelevízió.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Aláírták a Török Áramlat folytatásáról szóló török-orosz megállapodástTörökország eddig 5 ezer katonát képzett ki IrakbanErdogan: Törökország EU-csatlakozása “a játék végéhez ért”Rovatok: KülföldTelepülés: TörökországCímkék: Törökország, Oroszország, légvédelem, haditechnika, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »