Törökország nem megbízható partner

Kiszelly Zoltán politológus szerint kevéssé érthető, hogy Brüsszel miért Törökországot tekinti partnernek, az ugyanis nem igazán megbízható.

Magyar Menedék - Badiny

A szakértőt az M1 aktuális csatorna keddi műsorában az előző napi rendkívüli brüsszeli migrációs csúcstalálkozóról kérdezték. Kiszelly Zoltán azt mondta: a törökök novemberben megígérték, hogy fellépnek az embercsempészekkel szemben, ennek ellenére idén már minimum 100-110 ezer ember érkezett Törökországból Görögországba. Törökország ráadásul kevéssé demokratikus ország, és belpolitikai viták, valamint polgárháború jellemzi – tette hozzá.

Kiszelly Zoltán szerint partnernek tekinteni inkább Macedóniát kellene, amely ugyanúgy a nyugat-balkáni útvonalon helyezkedik el. Berlin és Brüsszel ugyanakkor azért tartja jó ötletnek, hogy Törökország kezelje a migránshelyzetet, mert nem szeretnék, hogy a válság felgyorsítsa az euróválságot Görögországban. “Mindenki tudja, hogy szükség lesz egy negyedik görög mentőcsomagra”, nem mindegy azonban, hogy mikor – hangsúlyozta.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »