Törökország fegyverként használja a tömeges bevándorlást Európa térdre kényszerítésére

Kiszivárgott az Egyesült Királyság németországi nagykövetének egy távirata, melyben a diplomata részletezi, hogy Ankara bármikor megindíthat nagyobb migrációs hullámokat, ami a török államfőnek hatalmat ad az Európai Unió vezető politikusai felett.

Magyar Menedék - Badiny

A The Telegraph brit napilap írt a táviratról, amelyben állításuk szerint az áll, hogy Törökország erőpozícióból tárgyal az Európai Unióval, mert bármikor “megnyithatja a migrációs csapokat” és eláraszthatja Európát közeli-keleti migránsok millióival. A táviratban az áll, hogy Angela Merkel egyre inkább humanitárius problémaként beszél a bevándorlásról, amire azért van szükség, hogy elejét vegye az “emberi jogi csoportok” újabb tiltakozási hullámának. Németország ugyanis nem tud ellenállni a török nyomásnak, és arra készül, hogy feltétel nélkül megadja a vízummentességet Törökországnak, miközben Ankara nem kell megváltoztassa az EU által korábban kifogásolt terrorellenes törvényeket.

A lap által idézett nagykövet, Sebastian Wood levelében konkrétan is kimondja, hogy a Törökország és az Európai Unió közt zajló tárgyalásokon a török államfő erőpozícióból tárgyal az uniós vezetőkkel, és ő szabja a feltételeket.

Március közepén az európai és török vezetők megállapodtak abban, hogy Törökország visszaveszi az EU területére illegálisan érkező migránsokat, cserébe az általa elhelyezett szíriai menekültek átvételéért, egy-egy arányban. Ennek azonban közvetlen előzménye, hogy a török államfő megzsarolta az európai vezetőket: még nagyobb migrációs hullámokat indít el, ha nem kap 30 milliárd eurót és teljes vízummentességet. Február elején egy görög napilap hozta nyilvánosságra az európai vezetők és a török államfői közti beszélgetés tartalmát. Az elhangzottak szerint Erdogan 30 milliárd eurót követelt az Európai Uniótól, és egyértelműen kijelentette, hogy ha nem kapják meg a pénzt, az országból az összes bevándorlót Európába buszoztatják.

Tavaly augusztusban Földi László titkosszolgálati szakértő a Magyar Hírlapnak nyilatkozva kifejtette, hogy a bevándorlók nem spontán menekülés szerűen érkeznek Európába, hanem kiterjedt kommunikációs hálózat és nagy anyagi háttérbázis áll a migrációs áradat mögött. Földi László szerint a tömeges bevándorlás egy irányított folyamat, ami katonai logisztikához hasonló módon szervezett, és vélhetően egy idegen ország titkosszolgálata áll a migránstömegek mozgatása mögött. Az azóta nyilvánosságra jutott dokumentumok alátámasztják, hogy Törökország fegyverként használja a tömeges bevándorlást Európa térdre kényszerítésére.

hunhír.infó – hídfő.ru


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »