Török katonák jelentek meg Aleppóban – a terrorcsoportoknak és a "mérsékelteknek" ki is nyílt a csipájuk

Részben török katonákból álló fegyveres alakulatok jelentek meg Szíriában, Aleppó városától északra – jelentette szombaton a Reuters hírügynökség Moszkvából, a szíriai tűzszünetet felügyelő orosz központ tájékoztatása alapján.

A központ civilek beszámolói alapján állítja azt, hogy török katonák harcolnak a város közelében. A testület emellett arról számolt be, hogy Aleppótól délnyugatra több mint ezer fegyveres indított támadást a damaszkuszi kormányerők állásai ellen.

A tűzszünetet ellenőrző csoport azt is tudatta, hogy Aleppó északi részén több mint kétezer fegyveres gyülekezik, akik különféle terrorcsoportokhoz és „az úgynevezett mérsékelt ellenzékhez” tartoznak.

Az ellenőrző csoport korábban azt közölte, hogy az al-Kaida helyi szervezete, az an-Nuszra Front ágyúzásaiban több mint negyven ember vesztette életét, s mintegy százan megsérültek a városban.

„Folyamatosan tüzeltek rakétavetőkkel, ágyúkkal, aknavetőkkel és légvédelmi ütegekkel. A terroristák a város több olyan részét is lőtték, ahol nem csak kormányerők és kurd fegyveresek, hanem civilek is vannak” – idézte a TASZSZ orosz hírügynökség a tűzszünet-ellenőrző csoport egyik illetékesét.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »