Török Gábor az MSZP dunaújvárosi bukásáról

Schiffer András a távozásával személyes mozgásterét növelheti meg, miközben Vona Gábor a személyes autoritását erősíti – erről is beszélt a Hír TV műsorában Török Gábor.

Igaza van abban Tóbiás Józsefnek a dunaújvárosi időközi kapcsán, hogy most ezer szavazóból próbálunk országos tendenciát kiolvasni, de erről szól a politika – fejtette ki Török Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikai elemző szerint még mindig az a kérdés – amelyre nincs megoldás –, hogy egyedül vagy összefogva próbálkozzanak a baloldali szereplők. Úgy látja, ha 2017-re sem találják ki, hogyan akarnak indulni a választáson, akkor ismét nehéz lesz sikert elérni.

Novák Előd kizáratása kapcsán Török kifejtette: a Jobbik vezéresedését vagy vezetősödését látjuk, és egyre kevésbé Vona a Jobbik elnöke, inkább a Jobbik Vona pártja. Az elemző szerint a pártvezető lépése válasz lehet a G. Fodor Gábor által néhány éve felvetett Jobbik-dilemmára is, miszerint az emberek el tudják-e képzelni Novákot belügyminiszterként.

Schiffer András távozásáról is beszélt a szakértő: úgy látja, a lépés a személyes mozgástér növeléséről szólhat, ahogy az az interjúból kiolvasható volt. Török Gábor szerint ha valami nem tett jót a zöld pártnak, akkor az ez, és az LMP legnagyobb problémája jelenleg, hogy a választók nem is igazán tudnak a létezéséről.

Szóba került a Fidesz-kormányzás is, erről az elemző kifejtette: soha ennyire tudatosan nem zajlott még politikai kormányzás, ez pedig egyszerre erő és támadható pont is. Mindenesetre tartalmi átalakulások nem történtek Török szerint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »