Toroczkaiék beadták az amnesztia-törvényjavaslatot

Toroczkaiék beadták az amnesztia-törvényjavaslatot

Nagyon nem ismernek engem azok, akik azt hitték (sajnos még hirdették is), hogy én cserben hagyom az egykori harcostársaimat, bajtársaimat. Ahogy a Budaházy György és a 17 vádlott hazafi bírósági tárgyalása után, valamint szeptemberben, az általam szervezett Markó utcai tüntetésen megígértem, sikerült elérnem, hogy közkegyelemre irányuló törvényjavaslatot adjunk be az Országgyűlésnek – írja Facebook-bejegyzésében Toroczkai László, alább a folytatás.

Amikor a múltkor a határozati javaslatunkról tárgyalt a parlament Igazságügyi bizottsága, Répássy Róbert (Fidesz) elmondta, hogy ő maga sem értett egyet az első fokú ítélettel, amely 125 év fegyházzal sújtotta a hazafiakat, és azt mondta, hogy azért tartózkodnak a szavazásnál, mert a határozati javaslat bátortalannak tűnik, nem tartalmaz konkrétumokat.

Nos, nem adtam fel, újra a Jobbik elnöksége elé vittem az ügyet, amely támogatta a közkegyelmet indítványozó törvényjavaslat beadását, amelyet a parlamenti frakció részéről Sneider Tamás alelnök-társam írt alá.

Természetesen ezúttal is ott leszünk, amikor az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága tárgyal majd róla.

A törvényjavaslatunk itt olvasható.

Korábban írtuk: Toroczkai: Budaházy-ügyben reménykedhetünk abban, hogy lehetséges egy pártokon felülálló összefogás


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »