Toroczkai nem adja fel: közkegyelmet harcolna ki Budaházyéknak

Toroczkai nem adja fel: közkegyelmet harcolna ki Budaházyéknak

Nagyon nem ismernek engem azok, akik azt hitték (sajnos még hirdették is), hogy én cserben hagyom az egykori harcostársaimat, bajtársaimat – írta kedd esti Facebook-bejegyzésében Toroczkai László Jobbik-alelnök, Ásotthalom polgármestere.

Toroczkai emlékeztetett, hogy ahogy a Budaházy György és a 17 további vádlott bírósági tárgyalása után, valamint szeptemberben, az általa szervezett Markó utcai tüntetésen is megígérte, el fogja érni, hogy

közkegyelemre irányuló törvényjavaslat kerüljön az Országgyűlés elé.

A „2006-os forradalmi események 10. évfordulója alkalmából történő közkegyelem gyakorlásáról” szóló törvényjavaslat ide kattintva nézhető meg.

Legutóbb, amikor az ezzel kapcsolatos határozati javaslatról tárgyalt a parlament Igazságügyi bizottsága, Répássy Róbert fideszes képviselő azt mondta, hogy ő maga sem értett egyet az első fokú ítélettel, amely 125 év fegyházzal sújtotta a hazafiakat.

A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy azért tartózkodnak a szavazásnál, mert a határozati javaslat bátortalannak tűnik, nem tartalmaz konkrétumokat.

„Nos, nem adtam fel, újra a Jobbik elnöksége elé vittem az ügyet, amely támogatta a közkegyelmet indítványozó törvényjavaslat beadását, amelyet a parlamenti frakció részéről Sneider Tamás alelnök-társam írt alá”

– írta Toroczkai László, hozzátéve: „Természetesen ezúttal is ott leszünk, amikor az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága tárgyal majd róla.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »