Toroczkai igent mondott Vonának

Vona Gábor az N1 TV Vona7 című pénteki műsorában megerősítette, hogy Sneider Tamással, Volner Jánossal és Z. Kárpát Dániellel továbbra is együtt szeretne dolgozni a „győztesek elnökségében”. Megnevezte egyúttal azt a három polgármestert is, akiket a Jobbik elnökségében szeretne látni a tisztújítást követően: Janiczak Dávid ózdi, Fülöp Erik tiszavasvári és Toroczkai László ásotthalmi településvezetők mellett tette le a voksát a legerősebb ellenzéki párt vezetője.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Utóbbiról Vona kijelentette, a polgármester harmadjára mondott igent az ő felkérésére.

A Jobbik elnöke megjegyezte: ezek a polgármesterek nem egyszer, hanem többször is nyertek már választást, és neki ilyen emberekre van szükség az elnökségben. A pártelnök az N1 TV adásában arra kérte a párt tagságát, hogy bízzanak benne, bízzanak ezekben az alelnökjelöltekben, bízzanak abban, hogy ő ezt a döntést átgondolta, egyúttal megerősítette, vállalja a felelősséget a döntésért. Úgy viszont nem tudja vállalni a felelősséget – tette hozzá a néppárti vezető –, hogy „nem érzi azt a csapatot maga körül, akikről tudja, hogy a legjobb munkára lesznek képesek”. Emlékeztetett: a tisztújítás során az ő pozíciójáról is szavaznak, „ha kellek, akkor ezzel a csomaggal kelljek!”

A nem támogatott alelnökök közül Vona Gábor Szávay Istvánt emelte ki, aki a héten jelentette be: nem indul az alelnöki pozícióért. A pártelnök ismertette: többször is beszélt Szávayval – aki alaptó tagja s Jobbiknak –, és a pártelnöknek jólesett, hogy alelnöke belátta, „nem Szávay István ellen döntött, hanem a Jobbik mellett”.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik pont most néppártosodik, amikor Európa radikalizálódik, Vona a francia Nemzeti Frontot és az Osztrák Szabadságpártot hozta fel példaként. „Ők nem néppártosodnak, nem cukiskodnak?” – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke. Vona szerint a nyugat-európai nemzeti radikális pártok a maguk korlátait levetkőzve megpróbálnak a társadalom széles rétegeihez szólni, mert programjuk ezeknek az embereknek a javára van. Úgy vélte, hogy ha a magyar társadalom egy olyan pártot fog látni a Jobbikban, mely programját, eszmeiségét megőrizte, de nem várja el, hogy szavazói azonosuljanak eszmeiségének minden egyes pontjával, csupán azt kéri, hogy szavazzanak a programjára, akkor a Jobbik is választást tud nyerni, erre remek példa az FPÖ.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »