Torma Gábor-emlékfutás Zselízen

Torma Gábor-emlékfutás Zselízen

A zselízi városi napok keretén belül idén első ízben szerveznek futóversenyt is. A közösségi futásoknak nagy hagyománya van szerte a világban, valamennyi komolyabb városban tartanak ilyet különböző mértékben. Zselízen eddig nem volt ennek hagyománya, annak ellenére, hogy a Garam menti kisvárosban is egyre többen futnak hobbiszerűen, sőt néhányan már versenyszerűen is.

Ehhez nyilván hozzájárult, hogy pár évvel ezelőtt elkészült a szlovák alapiskola focipályája körüli futópályán a rekortán gumipálya, melyen sokkal kényelmesebben és „izületkímélőbb” módon lehet sportolni.

A sportesemény ugyanakkor mégsem klasszikus formában kerül megrendezésre, ugyanis nélkülözni fogja versenyjellegét és az emlékezésre helyezi a hangsúlyt. Torma Gábor egy tehetséges fiatal zselízi sportoló volt, aki pár éve tragikus körülmények között vesztette életét egy pozsonyi kollégiumi tűzesetben. Gábor családja és barátai szerettek volna emléket állítani neki valamilyen formában, ezért jutottak arra az elhatározásra, hogy az első szervezett közösségi futást róla nevezik el, rá emlékezve.

Hírdetés

Két távot lehet teljesíteni: 8 és 4 kilométeren. Az indulás az Esterházy-kastély elől történik reggel 9 órakor, a táv végighalad az újonnan kiépített kerékpárúton, érintve a Garam-hidat, az egykori vágóhidat és a kis vízerőművet. A 4 kilométeres táv esetén az egykori vágóhídnál, a teljes távot vállalók esetében pedig a vízerőműnél lesz a fordulás.

Előtte fél 9-től eligazítást és közös bemelegítést tartanak. Regisztrálni a [email protected] címen vagy a +421 917 390 806-os telefonszámon lehet.

Nevezési díj nincs, a szervezők frissítőt biztosítanak a helyszínen.

(CSÁ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »