Torlódás alakult ki a röszkei határátkelőknél

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyeken szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen három órát, a közúti átkelőnél egy órát kell várakozniuk.

Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személyautóval és az autóbusszal érkezőknek egyaránt kétórás várakozásra kell számítaniuk.

Szintén intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, a kilépőoldalon egyórás a sor.

Hírdetés

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányában egy órát kell várakozni a kilépésre.

A Románia irányába utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo) vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »