Törley: egyre jobb pezsgőt isznak a magyarok

Törley: egyre jobb pezsgőt isznak a magyarok

A Törley folyamatosan megújuló kínálattal erősíti piaci jelenlétét – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak a cég ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy drágulni fog-e a pezsgő év végére.

Palackonként 50 ezer forintba kerül ma a hazai kereskedelmi forgalomban kapható legdrágább pezsgő, de már az ezer forint körüli, közepes árkategóriában is jó minőségű pezsgőkhöz lehet jutni – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatója.

Hírdetés

Az ügyvezető igazgató szerint 2014 óta figyelhető meg a pezsgőpiacon az a tendencia, hogy egyre drágább pezsgőket iszunk. Angolul ezt uptradingnek nevezik, ami azt jelenti, hogy aki eddig egy egyszerű channel brandet fogyasztott, az most inkább áttért egy igazi brandre, aki pedig jó minőségű, ám tartályos erjesztésű pezsgőt vásárolt, az most már a palackos erjesztésűt részesíti előnyben. Ez a folyamatos minőségi előrelépés a Törleynek is kihívást jelent. Az idén leszüretelt szőlőből készült pezsgők például 2019-2020-ban kerülnek csak a boltok polcaira, így már most meg kell becsülniük, mekkora lesz majd az a mennyiség, amely e kategóriából eladható lesz.

A növekvő igényszintre reagálva a Törley tavaly középkategóriás italként bevezette a Törley Excellence fajtapezsgőt. Ennek több változata is van. Tavaly a sárgamuskotály és a chardonnay típusokkal jelentek meg a piacon, idén pedig forgalmazni kezdték a pinot noir rozét is. Ezzel egyidejűleg két korábban megvásárolt márkájukat, az alsó árkategóriába tartozó Waltont és a Pompadourt kiveszik a portfólióból, mivel a piac annyira elmozdult a drágább árkategóriák felé, hogy már nincs igény az alsóbb szegmens termékeire


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »