Töretlen öröm a nagymagyari táborban – Képes beszámoló

Töretlen öröm a nagymagyari táborban – Képes beszámoló

Mókás pillanatok és tartalmas időtöltés jellemezte az idei tábort a Felső-Csallóközben. 

Augusztus 2-a és 6. között a XI. NaKK napközis tábor helyszíneként a Nagymagyari Magyar Tannyelvű Alapiskola szolgált. Pőcz Ibolya örömmel emlékezett vissza arra, hogy az 56 gyermek és fiatal birtokba vette az egész iskolaudvart, a tornatermet és az ún. napközit. A legfiatalabb táborozó 6 éves volt, de voltak 17 év felettiek is, akik részt vettek az eddigi táborok mindegyikén, most pedig már táborvezetőként segítettek.

Az ötnapos táborban kijelöltek ún. különleges jelzésű napokat is. Kedd és csütörtök „kirándulós napként“ lettek kijelölve.

A táborozók boldogan kezdték meg a hetet. Első napon a Vekker műhely látogatott el a gyermekekhez. A kisebbek azÁlmodoZoo játékban vettek részt, a nagyobbak figyelmét természetfotós vetítés kötötte le. Ezt a gútai teremkerékpáros világbajnok lánycsapat bemutatója követte. Természetesen a bemutató végén előbújhatott a résztvevők közül az a merész és bátor jelentkező, aki ki szerette volna prálni ezeket a speciális bicikliket.

A kirándulónapon Pozsony belvárosát fedezték fel a Pozsonyi kifli társulással. Megtekintették többek között a LAB modern nyitott műhelyt, a bio komposztálót. Délután a Multuimban, a tükrök által alkotott látvány kápráztatta el a gyermekeket.

A hetet izgalmas programokkal folytatták. A jelenlévők a cirkuszi talajakrobatika és zsonglőrködés fortélyait próbálták elsajátítani kendőkkel, botokkal, tányérokkal a saját kézügyességüket, valamint testük ügyességét és hajlékonyságát használva. Pihenésképpen kézműves szappan készítése következett.

Hírdetés

A nap fénypontját a nyékvárkonyi lovas huszárok megérkezése jelentette. A huszárnyereggel felnyergelt lovakon büszkén és boldogan lovagoltak a gyermekek. A napi programba belefért még az óriás – táblás, élő bábukkal játszott „Ember ne mérgelődj!“ társasjáték is.

A gyermekek szomorúan vették tudomásul, hogy a tábori élet a végéhez közeledik. A negyedik napon a Tábori kupa nevű ügyességi csapatversenyben mérték össze rátermettségüket a játékosok. A délutáni mozi a somorjai X-bionix babzsákos termében volt. Már harmadszor látogattak el a táborba a Dogazyl kutyamenhely gondozói. Egy kis tolókerekes kutyát hoztak, amelyet nem győztek sétáltatni az udvaron a gyermekek.

Ebéd előtt még egy igazi gitáros-szintetizátoros élőzenés házi koncert is volt. A világ minden tájáról szóltak az ismert popzenék a magyar és kubai zenészekből álló duó előadásában. Záró programként hagyományosan tekézés volt a helyi tekézőben.

Pőcz Ibolya a Körképnek összegezve elmondta, hogy minden évben tartalmas, de annál szórakoztatóbb programok összeállítására törekednek. Úgy véli, a tábor megvalósulásához és sikerességéhez nagyban hozzájárul a remek helyszín és a nagymagyari tekeklub adta lehetőség.

A gyermekek már várják a következő tábort.

Laky Erzsébet

Fotó: Pőcz Ibolya


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »