Topolya: Lebontják a Vénuszt

Topolya: Lebontják a Vénuszt

Sikeresen lezárult a munkálatok kivitelezésére kiírt versenypályázat és most napokon belül megkezdődhet a város központjában található Vénusz szabadidőközpont romjainak eltakarítása. Az épületegyüttes helyére zárt medence felépítését tervezik, amit 2018-ban már át is adnak.

Napokon belül megkezdődhet a topolyai Vénusz bontása. Az egykori, több medencét is magában foglaló szabadidőközpont romjainak eltakarítására már tavaly kiírták a törvényben előírt versenypályázatot, amit végül az egyik vesztes fél bíróságilag megtámadott és semmissé nyilvánították. A törvényben szereplő határidők miatt csak idén júniusban tudták ismét kiírni a versenypályázatot, melyre három cég jelentkezett, közülük egy nem felelt meg a feltételeknek, a másik kettő közül a kedvezőbb feltételt kínáló bajmoki Dubrava lett a pályázat nyertese. Ezt Kislinder Gábor polgármester jelentette be, aki azt i elmondta még, hogy a szerződés aláírására napokon belül sor kerül, majd pedig 50 munkanap áll a kivitelező rendelkezésére a munkálatok elvégzésére.

Az önkormányzat már korábban 20 millió dinárt biztosított pályázati úton köztársasági forrásokból a projektum megvalósításához, ebből a bontás most valamivel kevesebb, mint 15 millióba kerül. A fennmaradó pénzből megkezdik a Vénusz helyére tervezett fedett medence terveinek kidolgozását. Kislinder azt is elmondta, hogy a bontást kivitelező cég ügyelni fog majd arra, hogy a művelet során a parkban okozott károk minimalizálására törekszenek, hiszen az 5.460 négyzetméteren elterülő, bontásra váró épületkomplexum a városi park terültén található. Kislinder reményei szerint a fedett medence kiépítése 2018-ban legkésőbb az év végéig megvalósulhat.

Tóth Péter


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »