Topolya: A Perutnina Ptuj megsemmisíti a poligráfos vizsgálatból származó adatokat

Topolya: A Perutnina Ptuj megsemmisíti a poligráfos vizsgálatból származó adatokat

A topolyai Perutnina Ptuj – Topiko vállalat értesítette Rodoljub Šabić adatvédelmi bizost, hogy a jövőben tartózkodnak majd a dolgozók poligráfos vizsgálatnak való alávetésétől. A vállalat hangsúlyozta azt is, hogy az eddigi vizsgálatok eredményeit meg fogja semmisíteni.

Šabić a múlt hónap végén figyelmeztette a Perutnina Ptujt, mivel a vállalat poligráfos vizsgálatnak vetette alá a dolgozók egy csoportját, ez pedig törvényellenes.

A vállalat illetékesei biztosították Šabićot, hogy jó szándékkal akarták feldolgozni a személyes adatokat, és nem tudták, hogy ez törvényellenes. Šabić közölte: a Perutnina Ptuj megigérte, hogy a figyelmeztetéssel összhangban fog eljárni. A vállalat kiemelte, nem fog többé poligráfos vizsgálatot végezni a személyes adatok gyűjtéséhez és feldolgozásához, az eddig begyűjtött adatokat pedig megsemmisítik.

Šabić közleményében hangsúlyozta, hogy bizonyára nem egyedi esetről van szó, ezért jó lenne, ha ennek a vállalatnak a példája figyelmeztetés lenne más munkaadók számára is, írja az N1.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »