Tönkrement az MŠK Žilina, felszámolás alá kerül a klub

Tönkrement az MŠK Žilina, felszámolás alá kerül a klub

Az MŠK Žilina labdarúgóklub hivatalos oldalán jelentette be, hogy április 1-től likvidálás alá kerül. Első lépésként a vezetőség szerződést bontott 15 játékosával – a legjobban fizetett kerettagokkal, valamint azokkal, akiknek idén nyáron vagy 2021 januárjában lejárt volna a szerződésük.

A klub honlapján található közlemény szerint a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés végett a vezetőség fizetéscsökkenést helyezett kilátásba labdarúgói számára, akik erre bejelentették, hogy Ján Mucha, a Professzionális Labdarúgók Úniója néven ismert játékosokat védő szervezet elnöke képviseli őket az ügyben. A klub vezetősége ezt elfogadhatatlannak tartotta. 

Hírdetés

Az akciónak köszönhetően 15 egyelőre nem megnevezett játékosnak felmondtak. A folytatásban a csődbiztos Rastislav Otruba meghatározza a klub értékét. Az egész eljárás legalább három hónapig, de akár két évig is tarthat. 

Az MŠK a nyáron 4 millió euróért adta el legjobbját, Róbert Boženíket a Feyenoordnak, ám ennek az összegnek egyelőre csak az egy tizedét kapta meg a klub. A közleményben az is szerepel, hogy a jövő évi költségvetés nagyrészt a nyári játékoseladások nyomán alakult volna ki, de ebben a helyzetben a klub nem számít bevételre az átigazolási időszakban. 

A klub hivatalosan csak a csődeljárás végén szűnhet meg, addig a folyamat nem lesz hatással a csapat esetleges szereplésére a Fortuna Ligában. A koronavírus-járvány miatt azonban az is kérdéses, hogy sor kerül a bajnokság befejezésére. 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »