Tomori elhagyja az ETO-t, Dániából jön az utódja

Bár elsősorban az új szerzeményekkel, pontosabban szerzeménnyel foglalkozott a Győri Audi ETO sajtótájékoztatója, az sem volt mellékes, ki megy el a csapatból. Sőt.

Tomori Zsuzsanna személyében, mint kiderült, alighanem a jelenlegi legjobb magyar kézilabdázó hagyja el ismét a klubot. Tomori tizenkét éve a Vasasban tűnt fel, az évtized végére a Győr és a válogatott meghatározó embere lett. Voltak viszont konfliktusai a csapaton belül, és bár korábban nem örvendett nagy népszerűségnek a Népligetben, mégis a Ferencvároshoz igazolt.

Itt újra magára talált, és bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb kézilabdázója. Idővel, 2015 nyarától öt év után ismét a győriek mezét húzta magára, a 2015 decemberi világbajnokságon viszont súlyosan megsérült, kereszszalag-szakadása után egy év telt el, mire valóban visszatérhetett.

Jelenleg is az ETO keretének tagja, játszik is a csapatban, a hét közepén viszont kiderült, elhagyja a szezon végén a BL-győzelemre ismét esélyes csapatot. A csütörtöki sajtótájékoztatót nem ezért hívták össze, kérdésre válaszolva azonban Bartha Csaba klubelnök elmondta, a balátlövő valóban távozik.

A szakmai stáb döntött arról, hogy a lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

Ambros Martín vezetőedző a családján végigvonuló betegség miatt nem lehetett jelent, az viszont hivatalossá vált, kit nézett ki Tomori helyére. A 22 éves dán Anne Mette Hansen három évre szerződött a Kisalföldre. Egy nappal előttünk maga Hansen is ott volt a városban, videóüzenetet hagyott maga után, amelyben persze tudta, mit kell mondani: nagy álma vált valóra.

A sajtóhírek még egy külföldi igazolásról szólnak, Stine Bredal Oftedal, a norvégok irányítója is a Rába partjára érkezik eszerint. A klubelnök kérdésre válaszolva elmondta, a tárgyalások valóban folynak, nincs messze a bejelentés.

Irányítóban továbbra is túlkínálat lesz (bár Tóth Gabriella nemrég Kisvárdára került, tavaly pedig Kovacsics Anikó a Fradit választotta) hiszen a holland Nycke Groot mellett Görbicz Anita is a keret tagja marad. Görbicz további két évvel hosszabbította meg a szerződését, Kiss Éva kapus pedig további egy évig az ETO-é marad.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »