Tomi Kid újra a ringben

Tomi Kid újra a ringben

Sokszoros magyar bajnok öklöző ellen, egy küzdősport-gála keretén belül tér vissza a kötelek közé Kovács Tamás, azaz Tomi Kid.

Kovács Tamás két éve hagyott fel aktív sportolói pályafutásával, azóta a galántai bokszakadémia építésével, edzősködéssel foglalkozott. Az év elején azonban több megkeresést is kapott, amelyek közül a pozsonyi gálán való részvételre bólintott rá. „Apu első reakciója az volt, megőrültem-e… Nekem már nincs mit bizonyítanom. Ha nem hiányzott volna, ha nem érezném úgy pszichésen, hogy ringbe akarok lépni, akkor nem adtam volna rá a fejem. Be akarok lépni a szorítóba, egy jót bokszolni és jól érezni magam – mondta lapunknak visszatérése okairól a tegnapi sajtótájékoztató után Tomi Kid. – Most minden edzésen jól érzem magam, ami nagyon fontos. Jó kedvvel megyek edzésre, edzésről haza, nem baj, hogyha fáj. Nem azért csinálom, mert kell, hanem azért, mert akarom.”

A galántai öklöző meg szeretné mutatni, hogy 40 évesen is jól lehet teljesíteni a profi ringben, még ha egy picit óvatosabbnak is kell(ett) lennie a felkészülés során. „Az eleje nagyon nehéz volt, megmutatni az izmoknak, hogyan akarok dolgozni. Most úgy vagyok, hogy megköszönök a lábamnak, megköszönök a kezemnek, a fejemnek, a testemnek minden edzést. Ezek a kezek 40 év alatt már annyit ütöttek, ezek a lábak annyi kilométert lefutottak, lelépcsőztek, hogy megköszönöm nekik, hogy még szót fogadnak” – mosolygott Kid.

Mindezt akár a ringben is megtehetné, mert majdani ellenfeléhez – akinek nevét a szerződés aláírásáig nem hozhatják nyilvánosságra – jó barátság köti, tiniként hároméves veretlenségének vetett véget anno Kovács Tamás. „Most végre jöhet a visszavágó. De persze a ringben nincs barátság, ez egy rendes, hatmenetes küzdelem lesz” – szögezte le Tomi Kid, akinek sokat segít, hogy fiatal védencei, Tankó Vilmos és Csemez András a három hét múlva rajtoló spanyolországi Eb-re készülnek, így mester és tanítványai együtt edzhetnek.

S hogy Kovács Tamás tervez-e valamit november utánra is? „Először zárjuk le ezt a mérkőzést, aztán megtudjuk, hogy van-e még keresnivalóm a szorítóban” – tette hozzá érdeklődésünkre.

A gálára a pozsonyi Ondrej Nepela csarnokban kerül sor november 18-án.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »