Tömegkarambol a nagylaki autópályán halottakkal

Legkevesebb hárman meghaltak és többen megsérültek, amikor a magyarországi M43-as autópályán a Románia felé vezető oldalon több jármű összeütközött a határtól egy kilométerre szerda reggel. Az áldozatok román állampolgárok.

A román és a magyar hatóságok tájékoztatása szerint a tömegkarambolban több jármű – személygépkocsik, autóbusz és teherautó – is érintett. Az első információk szerint a balesetet a rendkívül sűrű köd okozta.

A baleset a nagylaki határátkelőtől egy-két kilométerre, a magyar oldalon történt, szerda reggel kilenc óra környékén. A karambol helyszínére előbb a magyar rendőrség és a mentőalakulatok érkeztek ki, majd a román katasztrófavédelem is kiszállt. George Pleşca, az Arad megyei katasztrófavédelmi szolgálat szóvivője elmondta, legkevesebb hárman meghaltak és tízen megsérültek a baleset során.

Más román hírforrások négy halálos áldozatról tudnak. A karambolban érintett járművek egyike a Hamburg–Bukarest-útvonalon közlekedő autóbuszjárat. Szemtanúk a Digi24 hírtelevíziónak elmondták, hogy a sűrű ködfal miatt alig lehetett látni az útszakaszon, és ez okozta az ütközést, amelynek során az atóbusz belerohant egy kamionba, majd újabb járművek karamboloztak.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott, az érintett szakaszt lezárták, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli. „A pályán rendkívüli köd van, a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ennek megfelelően közlekedjenek” – közölte a százados.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »