Tömeggyilkos vezethette az eltűnt gépet

Egy vezető repülőgép-baleset vizsgáló oldhatja meg a 2014 márciusában eltűnt maláj utasszállító rejtélyét – Larry Vance szerint ugyanis a gépet a pilóta szándékosan vezette a tengerbe.

Az MH370-es járat 2014. március 8-án szállt fel Kuala Lumpurban, de sohasem érkezett meg Pekingbe. A fedélzetén 239 ember utazott, a gép roncsait még mind a mai napig nem találták meg, csak kisebb töredékek kerültek elő. A baleset okait sem sikerült felfedni – eddig.

Vance szerint a megtalált szárnyrészen látható kopásnyom arra utal, hogy a gépet ellenőrzött körülmények mellett, szándékosan tették le a vízre. Ez pedig azt jelenti, hogy a pilóta – vagy az a személy, aki az utolsó pillanatokban a gépet vezette – szándékosan vezette bele a gépet a Dél-kínai-tengerbe, és ölte meg így a repülő összes utasát. A hivatalos nyomozás ezt még nem erősítette meg – írja a BBC.

Az ausztrál vezetésű kutatócsoport a szigetország nyugati partjától 2000 kilométerre található tengerfenék teljes átkutatásával foglalkozik. Amennyiben a gépet az éles fordulat után robotpilóta vezette, a roncsoknak ezen a területen kell lenniük. Viszont ha a gép a becsapódás pillanatában emberi irányítás alatt állt, a roncsok a kutatási zónán kívül vannak.

Vance különböző kanadai szervezeteknél több mint 200 légikatasztrófa körülményeit vizsgálta. Mint mondta, a jelentősebb roncsok hiánya arra utal, hogy a gép irányított körülmények mellett csapódott a tengerbe.

„Valaki vezette a repülőt az út végén. Ez a valaki belevezette a gépet a tengerbe. Nincs más alternatív teória, amit követhetünk.”

Az eltűnt maláj gép körül mindig is tobzódtak a rejtélyek. Annak ellenére, hogy már a kezdetektől fogva rengetegen keresték a repülőt, közel egy évet kellett várni arra, hogy az első roncsdarabok előkerüljenek: egy szárnydarabot találtak a Madagaszkárhoz közeli, francia Réunion-sziget partjain. A szárny roncsolódása Vance szerint azt mutatja, hogy a gépet szándékosan vezették a tengerbe.

Vance elmélete a legfrissebb az egyik legnagyobb, megoldatlan eltűnési rejtély kapcsán – de több szakember is egyetért vele.

Az MH370-es járat keresési területe már az óceán 120 ezer négyzetméterére terjed ki, a kutatásban víz alatti drónokat, speciális hajókat és szonárrendszereket is használnak. A szakemberek szerint az év végére megtalálhatják a gépet.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A világ legmagasabb trópusi fáját találhatták meg MalajziábanLezuhant egy repülő Szlovéniában, mindenki meghaltRovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: külföld, feltételezések, eltűnt gép, Maláj utasszállító, repülőgép-szerencsétlenségForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »