Tömeges mérgezés Kárpátalján

A kárpátaljai Rahói járásban egy kirándulás során Dnyipróból érkező gyermekek betegedtek meg, akik a Kárpátokba jöttek pihenni.

Július 13-án 38 tizenéves iskolás felnőttek kíséretében Dnyipróból érkezett Kárpátaljára, majd a hegyekben, Bilin település közelében sátoroztak le. Az éjszakázás előtt a diákok Ivano-Frankivszkban vásárolt ételeket fogyasztottak – adta hírül a Zakarpatszkij Korrespondent.

Június 14-én hét gyermek rosszul lett, mindegyikőjük gyomorfájásokra panaszkodott.

A kísérő pedagógusok kapcsolatba léptek a rahói sürgősségi mentőszolgálat alkalmazottaival és segítséget kértek. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, addigra már tizenöt 11 és 13 év közötti iskolás lett rosszul. A beteg gyerekeket kórházba szállították. A diákok másik csoportja, akiknek nem voltak egészségügyi problémái, a kísérő tanárokkal együtt Tiszaborkút (Kvaszi) településre indultak.

A rahói kórház egészségügyi dolgozói készek fogadni a beteg gyermekeket. A helyzet a helyi hatóságok ellenőrzése alatt áll – közölte Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója.
.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Rahói járás›Bilin (Білин)Címkék: ételmérgezés, mérgezés, Kárpátalja, kirándulás, gyerekek, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »