Tömeges elbocsájtásokra készül a RegioJet a Pozsony-Komárom vonal miatt

Tömeges elbocsájtásokra készül a RegioJet a Pozsony-Komárom vonal miatt

A RegioJet állítja, hogy kénytelen volt megkezdeni az elbocsájtásokhoz vezető lépéseket, hogy betarthassa a törvényi előírásokat, mivel a Közlekedési Minisztérium még mindig nem hozott döntést arról, hogy ki fogja biztosítani december 13-tól – mikortól lejár a RegioJet-tel kötött szerződés – a vonatközlekedést a Pozsony-Komárom szakaszon.

Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője kiemelte, hogy az elbocsájtásoknak megvan a maga törvényi lefolyása, amit be kell tartani. Először az alkalmazottakkal kell tárgyalniuk, majd hivatalosan is jelezni kell a munkaügyi hivatalnak a tömeges elbocsájtás tényét. Amennyiben a hivatal nem határoz másként, 30 nap múltán kezd el telni a felmondási idő.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy vállalatuk többször is kérte a minisztériumot, hogy legkésőbb szeptember 15-ig hozzon döntést, mivel ezt a dátumot követően kénytelenek megkezdeni a jogi lépéseket a vonal működtetésének megszüntetésére. Aleš Ondrůj aláhúzta, hogy a közlekedésügyi tárca a mai napig nem hozott semmilyen döntést és nem világos, hogy december 13. után miként lesz biztosítva a közlekedés az adott vasúti szakaszon.

Hírdetés

tette hozzá a szóvivő, aki megjegyezte, hogy a miniszter későn hirdette meg a versenytárgyalást, a feltételeket pedig úgy szabták meg, hogy egyik közlekedési vállalat sem tudott bejelentkezni, majd a sikertelen versenykiírás után a minisztérium nem hozott döntést a további lépésekről.

Ondrůj szerint a RegioJet kész megtenni a tőle telhető maximumot, hogy az őt váltó vállalat gond nélkül vehesse át a vonal fenntartását, az alkalmazottakkal szembeni eljárás koordinálását, valamint esetlegesen a géppark kihasználását is beleértve.

A RegioJet szerint a kialakult helyzet több területen is bizonytalanságot szül – egyrészt az alkalmazottak másrészt az utasok szempontjából is.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »