Tombolva pusztított Matthew: tömegével menekülnek a hurrikán elől Amerikában

340-re emelkedett Haitin a Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma. A hurrikán már közeledik Amerika felé, eddig 3 államban vezettek be szükségállapotot.

Csupán a sziget délnyugati részén több tucatnyi a halottak száma – mondta egy tisztviselő. Beszámolója szerint a mentőegységek csak napokkal a hurrikán elvonulása után értek a helyszínre és láttak neki a segélynyújtásnak.

Közben egyre közeledik a jelenleg négyes erősségű Matthew hurrikán az Egyesült Államok partjai felé. Az amerikai Országos Hurrikán Központ szerint a szél sebessége elérheti az óránkénti 185-205 kilométert. Négy szövetségi államban, Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén rendkívüli állapot van érvényben.

Florida kormányzója azt mondta, hogy felfüggesztették az autópályadíjat, megduplázták a menhelyek számát. Arra buzdított mindenkit, hogy hagyják el otthonaikat, mert aki otthon marad, az életveszélyben van. Az autópályán hatalmas kocsisorok láthatók. – írja a DailyMail..

Barack Obama amerikai elnök csütörtök este tárgyalt az érintett államok kormányzóival arról, miképpen lehet a szövetségi forrásokat megnyitni. Korábban a Fehér Ház szóvivője arról számolt be, hogy a Matthew erősebbnek bizonyul, mint azt előzőleg számították. A térségben mintegy háromezer légi járatot töröltek. Bezárt Fort Lauderdale reptere, várhatóan ez történik majd az északabbra fekvő Orlandó légikikötőjében is. Az American Airlines légitársaság csütörtök délután minden járatát törölte Florida számos repterén.

Rovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, Egyesült Államok, természeti katasztrófa, hurrikán, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »