Tomáš Taraba szerint a Hlas nagylelkűségén múlik, hogy Danko legyen a házelnök

Tomáš Taraba szerint a Hlas nagylelkűségén múlik, hogy Danko legyen a házelnök

A kormányátalakítás nem lesz, a miniszteri posztok pedig nem változnak – jelentette ki Tomáš Taraba (SNS) miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter a Ta3 Politikában című vitaműsorában.

A Ta3  Politikában című vitaműsorának vendégei  Tomáš Taraba (SNS) és Martin Dubéci, a PS parlamenti frakciójának vezetője voltak.

Taraba a műsorban kifejtette, elképzelhetőnek tartja, hogy Andrej Danko legyen az új házelnök, de ezt elsősorban a Hlas-SD dönti el. Martin Dubéci, a PS parlamenti frakciójának elnöke viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy megszavazná Danko házelnökségét.

Hírdetés

Taraba szerint szó sincs arról, hogy hogy ő lenne az új gazdasági miniszter, szerinte a többi minisztériumnál sem lesz változás, mint mondta, minden marad a régiben.

Az SNS politikusa szerint a Hlas nagylelkűségén múlik, hogy Danko lesz-e a házelnök, de akkor sem történik tragédia, illetve nem esik szét a koalíció, ha ez nem így lesz.

Dubéci a műsorban bírálta a kormányt, szerinte a kormánynak valós problémákkal kellene foglalkoznia. Taraba válaszul erre elmondta, hogy a parlament következő ülésén több területen is kulcsfontosságú törvényeket szeretnének elfogadni. Mindketten egyetértettek abban, hogy a következő időszak egyik legnagyobb kihívása az európai parlamenti választás lesz.

Taraba elmondása szerint ha mandátumot szerez és kijut Brüsszelbe, marad a kormányban, mert szeretné az itthon elkezdett dolgokat befejezni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »