Tőkét emelt a Taxify

Tőkét emelt a Taxify

Európa vezető utazásmegosztó vállalata, a Taxify 175 millió dollár értékű tőkebevonást bonyolított le, a vállalat a befektetéseket az utazásmegosztó szolgáltatás technológiai fejlesztésére szánja. Céljuk, hogy megvalósítsák a városi közlekedés legjobb alternatíváját, különös tekintettel az európai és afrikai piacokra.

A befektetők közül a legnagyobb a Daimler, a világ vezető autógyártója, amely a portfóliójában tudhat számos közlekedéssel és technológiával foglalkozó európai vállalatot. A Daimler a befektetésnek köszönhetően a Taxify igazgatótanácsában is képviseltetni fogja magát.

– mondta el Jörg Lamparter, a Daimler pénzügyi szolgáltatások mobilitási csoportjának vezetője. A Taxify kitűnően kiegészíti a meglévő, kiterjedt portfóliónkat a mobilitási szolgáltatások területén. A gyorsan növekvő utazásmegosztó tevékenységeinek és a széles körű földrajzi lefedettségének köszönhetően a Taxify és a Daimler tökéletes párost alkot – tette hozzá.

Hírdetés

A Taxify befektetői köréhez a Didi Chuxing mellett most csatlakozott a Korelya Capital európai kockázatitőke-alap és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. Ez a tőkeemelés azt jelenti, hogy a Taxify értékét a befektetők 1 milliárd dollárra becsülik.

– mondta el Markus Villig, a Taxify vezérigazgatója és társalapítója. Hozzáette, aa már több mint tízmillió ember használja a Taxify-t világszerte, de ez még csak a kezdet, hiszen egyre kevesebben vásárolnak saját autót és inkább a konkrét igények szerint szerveződő közlekedést választják.

A Taxify-t 2013-ban indította el Észtországban az akkor 19 éves Markus Villig, aki a szüleitől a főiskolai tanulmányaira kapott pénzből dolgozta ki a szolgáltatás első változatát, és saját maga toborozta az első sofőröket is ötlete megvalósításához. A Taxify napjainkban már a világ egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalata, több mint 25 országban 500 000 sofőr és 10 milliónál is több utas használja.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »