Tök Jó Nap tizenhatodik alkalommal a szőgyéni tájházban

Tök Jó Nap tizenhatodik alkalommal a szőgyéni tájházban

Az érsekújvári székhelyű Thain János Múzeum mellett működő Szőgyéni Tájház és Múzeum egyik őszi programja a Tök Jó Nap, mely immár tizenhatodik alkalommal került megrendezésre október első hetének esős szombatján, a tájház udvarán.

A hagyományos őszi, családi rendezvény a rossz idő ellenére is kellemes szórakozást kínált a tájház múltat idéző udvarán és a pajtában egyaránt.

Hírdetés

Naszály községből érkezett az Állati Jó Játszópark, mely a népi és ügyességi játékok kipróbálását és kisállatok simogatását kínálta a lelkes közönségnek. A pajta mélye várta a kézműves-foglalkozások kedvelőit, Svajcer Edina, a tájház háziasszonya pedig meleg teával, mézédes sült tökkel, valamint tökből készült sós és édes ételek sokaságával kínálta a vendégeket.

A tájház mellett működő Alkotóműhely kézműves foglalkoztatói töklámpások faragásában, gyertyaöntésben, őszi termésbábuk és képek készítésében segítették az alkotni vágyókat.

A kedvezőtlen időjárás ellenére igazi családi délutánt tölthettek el itt mindazok, akik ellátogattak a rendezvényre. Végül az eső is elállt és mintegy vigasztalásképpen felragyogott a szivárvány.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »