Toborzás: „ne zsarolják a közmunkásokat”

Toborzás: „ne zsarolják a közmunkásokat”

A szocialisták szerint senki nem jár jól azzal, ha a közfoglalkoztatásban részt vevők között végeznek toborzást. Korábban a Kisalföld írt arról, hogy közmunkásokat köteleznek sorkatonai szolgálatra Győrben.

Demeter Márta, a párt képviselője azt mondta: közmunkásokból nem lehet professzionális hadsereget építeni, nekik inkább a piacon kellene megélhetést biztosító munkahelyeket létrehozni. Az MSZP-s politikus hozzátette: ha valóban szankciók felemlegetésével kötelezték a közmunkásokat a toborzáson való részvételre, akkor ez nyílt zsarolás.

„Magyarországnak egy professzionális, jól fizetett haderőre van szüksége, nem pedig egy sorozott tömeghadseregre. Nem ezek az idők járnak. Tehát egyértelmű, hogy a közmunkásoknak megfelelő piaci munkahelyeket kell biztosítson a magyar kormány, nem pedig zsarolni őket és így feltölteni a honvédségnek azt az óriási létszámhiányát, ami az elmúlt évek alatt az Orbán-kormány miatt alakult ki” – jelentette ki Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő.

Mint arról korábban beszámoltunk, közmunkásokat köteleznek sorkatonai szolgálatra Győrben – írta a Kisalföld. A Belügyminisztérium cáfolta, hogy elveszíti a munkalehetőséget, aki nem megy el a sorozásra. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »