Tóbiás: Magyarország választ akar adni ezekre a kérdésekre

Tóbiás: Magyarország választ akar adni ezekre a kérdésekre

Összegyűjtik a szükséges 200 ezer aláírást annak érdekében, hogy az állami földek eladása és a 2 millió forintos bérplafon ügyében megtarthassák a népszavazást – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tóbiás József szerint lett volna lehetőség, hogy a szocialisták kérdéseit a kvótanépszavazással egy időben lehessen megtartani, ám a kormánypártok ebben nem voltak partnerek. Tóbiás József szerint a szocialisták kérdéseire a Fidesznek is választ kell adnia.

„A Fidesz-szavazók döntő többsége szerint is elfogadhatatlan, hogy ellopják az állami földeket. A Fidesz-szavazók szerint is elfogadhatatlan, hogy a kiváltságosok 5 millió forint fizetést kapnak, miközben a jobboldali szavazók is dolgoznak és ugyanúgy létválságban élnek. Ezért a Magyar Szocialista Párt már nemcsak a saját kezdeményezéseként tekint erre az ügyre, hanem ez most már igaz is, hogy ez most már egy valódi népszavazás, mert Magyarország döntő többsége ezekről a kérdésekről, a földkérdésről és a bérplafon kérdéséről egyértelműen választ akar adni egy népszavazás keretében” – fejtette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »