Többtucatnyian haltak meg, sok gyermek eltűnt a kemerovói tűzvészben

A legfrissebb összesítések szerint harmincheten életüket vesztették, és 84-en megsérültek a dél-szibériai Kemerovo egyik üzletközpontjában vasárnap kitört tűzvészben, de a hatóságok továbbra se tudnak semmit 69 ember, köztük 41 gyerek sorsáról – jelentették hétfőre virradóra orosz hírügynökségek hatósági közlésekre hivatkozva.

Az MTI tudósítása szerint Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője azt mondta, a tűzoltók minden megtesznek annak érdekében, hogy felkutassák a túlélőket, de az épületben sűrű a füst, a láthatóság gyakorlatilag egyenlő a nullával, ráadásul 600-700 fokos odabent a hőmérséklet. A lángokat vasárnap késő este jórészt megfékezték, de még órákig eltart, amíg eloltják az összes kisebb tűzgócot. Izzik odabenn a szigetelés, az épület egyes részei összeomlottak.

A BBC helyi médiabeszámolókra hivatkozva azt írja, a lángok az épület azon részében csaphattak fel, ahol egy szórakoztató központ is található.

Aman Tulejev, a Kemerevói terület kormányzója azt mondta, hogy minden elhunyt családja egymillió rubelt (4,5 millió forint) kap, két halott hozzátartozó esetén kétszer annyit.

Szemtanúk szerint a bevásárlóközpontban nem lépett működésbe a tűzjelző berendezés. A tűz okának megállapítására az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított. A tragédia miatt Kemerovo megyében rendkívüli állapotot hirdettek ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »