Többtucatnyi dzsihadistával végzett az iraki hadsereg Ninive tartományban

Az Iszlám Állam (IÁ) legalább 78 tagjával végzett az iraki hadsereg, amely sikeresen megakadályozta, hogy a dzsihadista szervezet újra ellenőrzése alá vonja az ország északi részén található kajarai körzetet.

Fersz Szabri, a Ninive tartomány felszabadítását célzó műveletek Kajarában található parancsnokságának szóvivője az EFE spanyol hírügynökséget kedden arról tájékoztatta, hogy az IÁ több mint 150 harcosa hétfő este indított támadást a település körül állomásozó kormányerők ellen.

A kőolajban gazdag kajarai körzetet augusztus végén szabadította fel a hadsereg az IÁ több mint két éven át tartó ellenőrzése alól.

A dzsihadisták gépkocsiba rejtett pokolgépekkel igyekeztek rajtaütni a hadseregen, de a katonáknak sikerült megsemmisítenie ezeket a járműveket, még mielőtt felrobbantak volna.

Szabri szerint az offenzíva “kétségbeesett próbálkozás” volt az IÁ részéről, amely Kajarával “első számú védelmi vonalát” veszítette el a dzsihadisták iraki fellegvárának számító ninivei székváros, Moszul előtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »