Többet költünk idén karácsonykor

Az üzletekben az elfelejtett dolgok és a kiegészítő ajándékok napja december 24-e. A kereskedők becslése szerint a magyarok az év végi ünnepekre többet költenek, mint tavaly. 2016 decemberében a vevők ezer milliárd forintot hagytak az üzletekben.

A friss kenyérből fogyott a legtöbb a szenteste előtti napon ebben az óbudai élelmiszeráruházban. A húspultnál lézengtek a vásárlók.

24-re a vevők többsége túl van az ünnepi nagy bevásárláson, jellemzően az elfelejtett vagy a listáról lefelejtett dolgokért ugranak be a boltokba.

Hírdetés

A nagyobb bevásárlóközpontokban átlagos hétvégi forgalom volt. De akadt egy-két bolt, ahol sor állt.

Az idei karácsony műszaki slágertermékei azok az eszközök, amelyek okostelefonról irányíthatók.

Még jelen pillanatban is elég sokan vannak viszont jellemzően most már a kiegészítő ajándékoké a főszerep, ezeket keresik a vásárlók , hogy meg van a főajándék és mi lenne az az apróság, amit mellétennének. De természetesen előfordul az is, hogy valaki ilyenkor vásárol még televízió magának, tavalyi évben is volt rá példa, hogy az utolsó tíz percben jött be egy vásárló, hogy neki nagyon fontos, hogy most egy jót televíziót vásároljon – nyilatkozta Szánthó Balázs, a Média Markt Árkád ügyvezető igazgatója.

Idén 8 százalékkal többet, 43 ezer forintot költött egy átlag magyar vásárló karácsonykor. Többségük a havi fizetéséből állja az ünnep költségeit, és nem a megtakarításait apasztja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »