Többen is rosszul lettek a kánikula miatt

Többen is rosszul lettek a kánikula miatt

Hetvennégyszer riasztották hétfőn (június 6.) a mentőket a hőség okozta rosszullétek miatt. „A legtöbb, 15 eset a Besztercebányai kerületben történt, a legkevesebb – három – a Pozsonyiban“ – közölte Alena Krčová, a mentőszolgálat szóvivője.

A hőség miatt az óvintézkedések szükségességére figyelmeztetnek a szakemberek. „11 és 15 óra között nem ajánlott a napon tartózkodni. A magas hőmérséklet megterheli az emberi szervezetet, a legnagyobb veszélyben a gyerekek, az idősek és a krónikus betegek vannak. Ha mindenképpen ki kell mennünk, ne feledkezzünk meg a fejfedőről és viseljünk szellős ruhát“ – figyelmeztet Krčová.

Hírdetés

A folyadékot ajánlott napközben folyamatosan pótolni. Tiszta víz, ásványvíz, hígított gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztása ajánlott. A kávét mértékkel, alkoholt pedig egyáltalán nem ajánlott fogyasztani, mivel tágítja az ereket.

Ha mindezek ellenére is túlhevül valaki, a beteget hűteni kell és kis kortyokban pótolni a folyadékot. Ha az állapota rosszabbodik, a 155-ös segélyhívót kell tárcsázni, ahol további segítséget nyújtanak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »