Többé nem kérdés, kivel üzletelgettek Orbánék: ez a Pharaon, bizony az a Pharaon

Többé nem kérdés, kivel üzletelgettek Orbánék: ez a Pharaon, bizony az a Pharaon

A Magyar Idők szerint az amerikai hatóságok csak nemrég küldtek használható ujjlenyomatokat Ghaith Pharaon, szaúdi milliárdosról. A kormánypárti lap úgy tudja, az adatok variációi alapján 88 különböző személyként körözik a magyar minszterelnök vejével állítólag remek üzleti kapcsolatokat ápoló szaúdi milliárdost.

A lap forrásai úgy tudják: Pharaon schengeni vízumigénylő lapjához csatolni kellett a férfi ujjnyomatát is, így a magyar hatóságok rendelkeznek ujjlenyomattal a körözött szaúdi milliárdostól.

Ez az információ szöges ellentétben áll Pintér Sándor belügyminiszter kijelentésével, miszerint Pharaon magyar tartózkodási engedélyéhez nem rögzítettek ujjlenyomatot, bár ez kötelező lett volna.

Ezután jött Lázár János komikus magyarázkodása: lehet, hogy hozzá hasonlóan, Pharaonnak sincsen ujjlenyomata.

A kormánypárti lap ugyanakkor próbálja az amerikaiakra kenni a felelősséget: a magyar belügy állítólag többször is kezét-lábát törte, hogy információkat szerezzen az amerikai szervektől, ám azok legalább ilyen hévvel szabotálták el az érdemi segítséget.

Másodjára azonban a tengeren túli kollégák a schengeni vízumigényléshez csatolt mintával egyező ujjlenyomatot küldtek, így biztossá vált:

az Orbánékkal üzletelő milliárdos bizony az a Ghaith Pharaon, akit köröznek az amerikai hatóságok.

Most már a magyar hatóságokon a sor, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkárának korábbi ígéretéhez híven el is fogják Ghaith Pharaont, ha legközelebb Magyarország területére lép.

Kontrát korábban ugyanakkor kijelentette:

“Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik hazánkban, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant.”

A hatalmas felhajtást és a hatósági szintű egyeztetés miértjét és mértékét elnézve mindenki leszűrheti, mennyire életszerű ez az állítás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »