Több új iPhone-ról lepattant az előlap töltés közben

Több új iPhone-ról lepattant az előlap töltés közben

Aggasztó hírek érkeztek az elmúlt hetekben több, idén bemutatott prémiumkategóriás okostelefonnal kapcsolatban is. Az Apple szeptember elején jelentette be az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus készülékeket – illetve az iPhone X-et, amelyet azonban csak október végétől lehet megvenni –, és a nagyobb modell esetében több tulajdonos is különös jelenségről számolt be. Az első híradás Tajvanról érkezett egy 64 gigabyte-os tárhelyű iPhone 8 Plus kapcsán, amelynek az előlapja töltés közben lepattant.

A jelenséget az akkumulátor megnövekedése okozta; ez azért érdekes, mert az első esetnél mindössze három perc után jelentkezett a probléma. Bár az incidens szeptember végén történt, az első beszámolók október elején jelentek meg róla, majd a következő néhány napban újabb vásárlók jelezték, hogy hasonló problémával szembesültek. A The Verge beszámolója szerint több ázsiai országban is volt ilyen eset, de Észak-Amerikában is akadt példa meghibásodásra. Az Apple egyelőre hivatalos közleményt nem adott ki az ügy kapcsán, a The Independent, valamint több technológiai portál megkeresésére azt közölték, hogy tisztában vannak a történtekkel, és utánanéznek a problémának.

Forrás: VG

Az ügyről sokaknak eszébe juthat a Samsung Galaxy Note 7 tavalyi esete, ám egyelőre nincs jele annak, hogy hasonlóan komoly dologról lenne szó. Akkor ugyanis több száz meghibásodásról érkezett bejelentés, mire úgy döntöttek a gyártónál, hogy kivonják a piacról az eszközt. Az iPhone 8 kapcsán egyelőre csak néhány esetről lehet tudni, amelyek akár az akkumulátorgyártók legnagyobb óvintézkedései ellenére előforduló selejt rovására is írhatók.

A héten egy jóval régebb óta piacon lévő eszközzel összefüggésben is probléma merült fel: több Samsung Galaxy S8-tulajdonos is jelezte, hogy a készüléke nem fogad minden sms-t. A The Guardian brit lap beszámolója szerint az Egyesült Államok mind a négy jelentősebb mobilszolgáltatójánál voltak olyan ügyfelek, akik e problémára panaszkodtak, de Kanadából, Ausztráliából, Franciaországból és az Egyesült Királyságból is érkezett hír ilyen hibáról. A SIM-kártyát egy másik telefonba áthelyezve a probléma megszűnt, ami arra utal, hogy a készülékkel lehet a gond. A Reddit weboldalon több Galaxy S8-tulajdonos is panaszkodott amiatt, hogy hátrányok érték, mert nem kapott meg minden sms-t.
Bár a közösségi oldalak, valamint a népszerű azonnali üzenetküldő szolgáltatások miatt az sms-ek száma nagymértékben visszaesett, bizonyos esetekben rendkívül fontosak. Így például vannak olyan szolgáltatások – például banki tranzakciók online indítása –, melyek biztonsági okokból kétlépcsős azonosítást alkalmaznak, a jelszó mellett egy kódot is meg kell adni, amelyet sms-ben küldenek.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »