Több tucatnyi halálos áldozata van a venezuelai tüntetéseknek

Több tucatnyi halálos áldozata van a venezuelai tüntetéseknek

Legalább harmincöten vesztették életüket az egy hete tartó tüntetéseken Venezuelában, 850 tüntetőt pedig letartóztattak – közölték venezuelai nem kormányzati szervezetek (NGO) hétfőn.

Egy másik helyi szervezet, a Foro Penal értesülései szerint legalább 850 embert letartóztattak. A Foro Penal vezetője, Alfred Romero szerint a letartóztatottak között 77 kiskorú is van, és hozzátette, hogy az engedély nélküli házkutatások elsősorban a szegényebb kerületekben zajlottak. A szervezet szerint a mostaniakkal már 976-ra emelkedett a letartóztatottak száma az országban.

Hírdetés

Venezuelában évek óta tart a súlyos politikai és gazdasági válság, a Nicolás Maduro elnök január 10-i újbóli beiktatása utáni tiltakozási hullám pedig a múlt héten érte el eddigi csúcspontját, amelyen a 35 éves Juan Guaidó ideiglenes államfőnek nyilvánította magát. Az ellenzéki politikust az Egyesült Államokkal az élen több térségbeli ország is azonnal elismerte átmeneti államfőként, szombaton pedig Franciaország, Németország, Spanyolország és Nagy-Britannia is közölte, hogy így cselekszik, ha Nicolás Maduro nyolc napon belül nem ír ki választásokat.

 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »