Több tucat terroristát segített át a Paradicsomba az USA Jemenben?

Az amerikai hadsereg csapást mért kedden az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egy jemeni kiképzőtáborára, a támadásnak több tucat áldozata van – legalábbis az amerikai védelmi minisztérium jelentése szerint.

A Pentagon szóvivője, Peter Cook elmondta, hogy az al-Kaida egyik legerősebb szárnyához, az Arab-félsziget al-Kaidájához (AQAP) tartozó, hegyvidéki tábort több mint hetven terrorista használta.
    
Cook nem árulta el a tábor helyét. Jemeni biztonsági vezetők és egy szemtanú ugyanakkor elmondták, hogy az al-Kaida fegyveresei által nemrég birtokba vett támaszpont a terrorcsoport egyik fellegvárának számító Mukalla várostól mintegy 75 kilométerre nyugatra található.
    
“Még nem zárult le a művelet eredményeinek kiértékelése, de első becsléseink szerint az AQAP több tucat harcosát sikerült kivonni a harcokból” – fogalmazott a Pentagon szóvivője.
    
A környéken élő jemeni törzs egy névtelenül nyilatkozó tagja arról számolt be, hogy mintegy 40 halottja és sebesült áldozata van Brom Maifa település körzetében végrehajtott csapásnak.
    
Az Egyesült Államok az al-Kaida arab-félszigeti csoportját tartja a nemzetközi terrorhálózat legveszélyesebb ágának, és a jemeni polgárháborúban létrejött hatalmi vákuum lehetővé tette az al-Kaida számára, hogy még jobban megvesse lábát az arab országban.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »