Több tucat terroristát öltek meg az arab-kurd koalíció katonái

Az Iszlám Állam 26 fegyveresével végeztek Szíria északi részén a Szíriai Demokratikus Erők (SZDE) nevű arab-kurd lázadószervezet katonái.

Mirhász Kobani, az SZDE képviselője azt mondta, erőik megközelítették az észak-szíriai Aleppótól 80 kilométerre fekvő Manbidzs városát, ahol heves harcot vívnak az Iszlám Állam fegyvereseivel a település nyugati részén.

“A város elleni döntő ostromot egyelőre elhalasztották, mert a városban 100 ezer civil él.”

Az SZDE csapatainak azonban néhány százat már sikerült kimenteni. A dzsihadisták a közeli településeken kurd családokat ejtettek túszul, és ezeket az embereket élő pajzsként használják a harcokban.

Kobani szerint a terroristák azonnal agyonlövik azt, aki megpróbál elmenekülni Manbidzsből. A terroristák elleni harcban az Egyesült Államok vezetése alatt álló terrorellenes koalíció légiereje is segít, amely szombaton mért csapást a dzsihadisták állásaira Raszm-el-Ahdar és Szavami településeken.

Amennyiben az arab-kurd erőknek sikerül elfoglalniuk Manbidzsot, akkor elvághatnák a török határtól az Eufráteszig, valamint a terrorszervezet szíriai fellegvárához, Rakkához vezető utat. Ezen az útvonalon zajlik az Iszlám Állam utánpótlása, illetve fegyvereseik mozgatása – írja az MTI.

A szíriai hadsereg Rakkát délnyugati irányból támadja. Erőik jelenleg a Rakkától mintegy 50 kilométerre délnyugatra lévő Tabka légitámaszpont körzetében vannak.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Megölhették az Iszlám Állam vezetőjétNagyobbra nőtt az Iszlám Állam, mint hírhedt elődje valaha is voltÍgy mosolygott a rendőrházaspár holtteste felett az Iszlám Állam terroristájaRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: külföld, Szíria, terrorizmus, arab-kurd koalíció, Iszlám Állam, terroristákForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »