Több tucat hadgyakorlatot terveznek Szlovákiában a második félévben

Több tucat hadgyakorlatot terveznek Szlovákiában a második félévben

2022 második félévében 26 hadgyakorlatot valósítanak meg Szlovákiában. A szlovák katonák egyúttal 48 külföldi kiképzésen vesznek majd részt. Legalábbis ez derül ki Jaroslav Naď (OLaNO) védelmi miniszter javaslatából, melyet szerdán elfogadott a kormány.

Szlovákiában rendezik meg például a Combine Effort gyakorlatozást szlovák-lengyel részvétellel, több nemzet képviseletével pedig a Toxic Valley gyakorlatot szervezik majd meg.

A szlovák katonák gyakorlatoznak majd ukránokkal is, amelynek célja az ukrán különleges erők kapacitásépítésének támogatása a “NATO-Ukrajna” program keretében. Ezenkívül a cseh katonákkal különleges hadműveletek taktikai lépéseit gyakorolják át.

Hírdetés

A fegyveres erők vagy a katonai rendőrség embereit Lengyelországba, Magyarországra, Németországba, Törökországba, az USA-ba, Romániába, Horvátországba vagy Grúziába küldök majd ki.

A javaslatban jóváhagyták a NATO-tagországok és a Békéért partnerség fegyveres erőinek Szlovákián való átahaladását is Oroszországon és Fehéroroszországon kívül.

tasr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »