Több tízmilliárdért tartjuk tisztán otthonunkat

Több tízmilliárdért tartjuk tisztán otthonunkat

A 33 milliárdos költés 5 százalékos értékbeli növekedésnek felel meg, míg mennyiségben 2 százalékkal nőtt a forgalom az előző év azonos időszakához képest. Az eladott termékek mennyisége 51 ezer tonna fölött járt – derül ki a Nielsen jelentéséből.

Tarolnak az általános- és vécétisztítók, de szeretjük az eldobható háztartási tisztítókendőket is – derül ki a Nielsen felméréséből, amely a 2017. március és 2018. február közötti időszakot vizsgálta. Változatlan maradt a takarítószerek slágerlistája:

13 milliárdos éves forgalommal az általános tisztítók viszik a prímet, ez értékbeli eladás szempontjából megegyezik az előző évi adatokkal.

Ezzel szemben mind nagyobb gondot fordítunk a legkisebb helység tisztítására: 5300 tonnányi tisztítószert húztunk le a vécén. A kategória értékbeli éves forgalma 6 százalékkal bővült, és alulról súrolja a tízmilliárd forintot.

Hírdetés

A kényelem jegyében továbbra is hódítanak az eldobható háztartási tisztítókendők, értékbeli és mennyiségi forgalmuk egyaránt több mint harmadával nőtt, erre kétmilliárd forintnál is többet hagytunk ott a hazai kiskereskedelemben.

Kisebb, ugyanakkor erőteljesen feltörekvő kategória a száraz bútorápoló kendőké, mely értékben közel 50 százalékkal növelte forgalmát, míg mennyiségben ötödével bővült a kategória.

A porcicák elleni küzdelem jegyében 16 százalékkal növelték értékbeli eladásukat a poreltávolító eszközök, erre 99 millió forintot költöttünk a vizsgált időszakban.

– mondta Rhorer Dávid, a Nielsen ügyfélkapcsolati vezetője.

Ahogyan a vegyi árukat általában, úgy a takarítószerek kétharmadát is jellemzően a drogériákból, valamint hiper- és szupermarketekből szerezzük be.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »