Több tízezer dns-tesztet végeznek el, hogy megtalálják a gyermekgyilkost

Egy húsz évvel ezelőtti gyermekgyilkosság tettesének felkutatásához dns-tesztek tízezreinek elvégzését kezdték meg a holland rendőrség szakemberei: 21 500 tizennyolc és hetvenöt év közötti férfit szólítottak fel a helyi hatóságok a német–holland határ térségéből, hogy jelentkezzen önkéntesen mintavételre.

A kis Nicky Verstappen 1998 augusztusában tűnt el nyomtalanul egy sátortáborból az Aachentől északnyugatra fekvő Brunssummerheide térségében. Holttestét már a következő nap megtalálták. Bár halálának okát nem tudták pontosan megállapítani, a rendőrség gyilkosságot feltételez.

Hogy az újonnan kezdett vizsgálat sikerre vezessen, a rendőrség egy különleges módszerrel egy férfirokont keres a Nickyn hátrahagyott ismertetőjegy alapján. Az úgynevezett férfirokonsági kapcsolati dns-vizsgálattal keresik az elkövetőnek egy lehetséges nagybátyját vagy unokáját, illetve olyan távoli rokont, aki az 1998-as gyilkosság után születhetett, és akinek dns-mintái valószínűséget mutathatnak az áldozatnál talált dns-mintával.

A szombaton megkezdődött tömeges tesztelés március közepéig tart. Célcsoportja egyértelműen a férfilakosság, olyanok, akik 1998 augusztusában a térségben éltek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »