Több tájékoztató műsor a TVR 1-en

Növeli tájékoztató műsorainak arányát ősztől a Román Televízió (TVR) egyes csatornája, amely hosszú távon információs csatornává fog átalakulni – jelentette ki a hét végén az MTI-nek Nagy-Debreczeni Hajnal, a köztelevízió igazgatótanácsának tagja. 

tvr-Medium_b

Emlékeztetett, a román országos audiovizuális a héten hagyta jóvá a TVR csatornáinak őszi műsortervét, amely szerint a TVR 1-en a tájékoztató műsorok aránya a jelenlegi 23 százalékról 48 százalékra nő. A kulturális műsoroknak eddig hangsúlyosan teret adó TVR 2 általános jellegű csatornává válik, a kulturális műsorok átkerülnek a TVR 3-ra, amelyen emellett megmaradnak a területi stúdiók által gyártott regionális műsorok.

Közölte, hogy az őszi műsorrács átmeneti jellegű, várhatóan a jövő év tavaszán lesz újabb módosítás, amely még hangsúlyosabb átalakítást hoz az említett irányba.Mint mondta, hosszú távon az a cél, hogy a TVR 1 információs csatornává alakuljon a tájékoztató jellegű műsorok arányának növelésével. Az új műsortervben a nemzeti kisebbségi műsoroknak összességében több adásidejük lesz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »