Több szempontból is szurkolói mélypont volt az MTK–Fradi

Több szempontból is szurkolói mélypont volt az MTK–Fradi

Az MTK–Ferencváros hozta az NB I 8. fordulójának legalacsonyabb nézőszámát, sőt, ilyen kevés néző előtt még soha nem rendeztek örökrangadót.

Régen volt már olyan a magyar futballbajnokságban, hogy a Ferencváros mérkőzésére legyenek a legkevesebben kíváncsiak egy fordulóban, ez most megtörtént, ráadásul a magyar foci emblematikus mérkőzésén, az örökrangadón, azaz a történelmi rivális MTK elleni találkozón  – világított rá az Nso.hu.

A Fradi általában a lista túlsó felén szokott trónolni, ritka az olyan forduló, amikor nem a fővárosi zöld-fehérek otthoni vagy idegenbeli mérkőzése a leglátogatottabb.

De most több dolog is összejött a Fradinál: egyrészt Dunaújvárosba kellett menni a stadionja építése miatt átmenetileg albérletbe kényszerült, egyébként is rendkívül alacsony nézőszámmal „büszkélkedő” MTK ellen,  másrészt az FTC ebben a szezonban csak nyomokban emlékeztet tavalyi bajnoki önmagára, játéka finoman szólva sem közönségcsalogató. És akkor azt se feledjük el, hogy a Groupama Aréna vénaszkenneres beléptetése miatt már jó ideje távol maradó ultrák és más szimpatizánsok vasárnapra „mozgósítottak”, ugyanis a Fradi második csapata Pécsre látogat, és a Fradi B-közép is ott lesz a lelátón.

De nézzük a számokat, elég beszédesek azok is. A Nemzeti Sport minden NB I-es forduló után összegyűjti a mérkőzések nézőszámait, ennek alapján a 8. körben mindösszesen 1117 szurkolót érdekelt a Dunaújvárosban megrendezett, az MTK 2-1-es győzelmével végződött összecsapás. A leglátogatottabb meccs az Újpest debreceni vendégjátéka volt, ott 4081-en gondolták úgy, hogy egy kis magyar focival dobják fel a szombat délutánjukat.

Az Nso.hu rávilágított arra is, hogy az örökrangadó nemcsak a forduló legalacsonyabb nézőszámát hozta, hanem történelmi mélypont is, hiszen a Nemzeti Labdarúgó Archívum adatai alapján ilyen kevesen még sosem látogattak ki a két csapat mérkőzésére (az 1900-as évek elején lejátszott meccsekről nincsenek nézőszámadatok). Hoznak ellenpólust is: 1955. május 22-én a Népstadionban rendezett találkozóra – akkor Vörös Lobogó–Budapesti Kinizsi néven csaptak össze a felek –  a Népsport tudósítása szerint 85 ezer néző látogatott ki.

Mindenesetre a jól sikerült Európa-bajnokság után most már nagy bizonyossággal kijelenthető, a magyar futball egyetlen „eladható terméke” a válogatott maradt, az NB I nem tudott profitálni a nyári focilázból. Ezt a nézőszámok bizonyítják a legszembetűnőbben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »